Kontakta mig
Ny webbplats för Preventia Finans i Göteborg

Vi har lanserat ny webbplats för Preventia Finans

29 september 2016 |


Preventia Finans AB i Göteborg ser över sin marknadsföring och närvaro online. Till att börja med var företaget i behov av en ny modern och mobilanpassad webbplats. Vi fick glädjen att ta oss an detta uppdrag!

Preventia Finans AB, som grundades 2006, är ett finans- och inkassobolag vilket erbjuder tjänster som fakturaköp och fakturaadministration, juridik, men inriktar sig främst på inkasso. Här arbetar man med individuell ärendehantering och efter mottot ”rätt åtgärd vid rätt tillfälle”. Detta för att lösa så många ärenden som möjligt med bibehållen god relation mellan kund och dennes kund, eller klient och gäldenär som det också heter.

– ”I korta ordalag är det svårt att förklara en lyckad process, men syftet är alltid att få betalt tidigt och innan ytterligare kostnader och myndighetsutövande åsamkas våra uppdragsgivares kunder”, säger Oskar Johansson som är VD.

Han berättar även att en av anledningarna till att de är extra framgångsrika är den egna produkten CostSaver. CostSaver aktiveras på alla krav med avsikt att få det specifika kravet prioriterat mot övriga fodringar. Skillnaden mellan en inkassoprocess med CostSaver och en utan är markant, lyckandegraden med CostSaver är upp till 42% högre innan betalningsföreläggande än en inkassoprocess utan.

– ”Vi är ingen garanti till ett 100%igt resultat men CostSaver kommer garanterat höja lyckandegraden och sänka kostnaderna vilket visar på effektivitet. Vi kallar det ”offensiv inkasso med en utsträckt hand”.”

Satsning på digital marknadsföring

Försäljning och marknadsföring har hittills skett på traditionellt sätt.

–  ”Men vi kommer se över alternativ marknadsföring inom kort”, berättar Oskar. ”Dock har våra uppdragsgivare visat sig vara goda ambassadörer som i sin tur har skapat en hel del nya affärer.”

Som ett led i nya sätt att marknadsföra sig var det dags att utveckla en ny webbplats. Preventia ville ha en mer säljande webb som skulle lyfta fram deras olika tjänster mer. Dessutom behövde den mobilanpassas.

Ny responsiv och säljande webbplats

SEO DESIGN har utvecklat en responsiv webbplats i WordPress, som tydligt och slagkraftigt framhäver fördelarna med att vara kund samt har citat från nöjda kunder. Webbplatsen är som tidigare integrerad med en gäldenärsportal där den som fått brev kan logga in och få en översikt samt hantera sina ärenden.

Webbplatsen har en stilren design efter Preventias nya grafiska profil. Strukturen är enkel och lättnavigerad så att besökare snabbt hittar rätt information.

Oskar tycker att det färdiga resultatet känns bra,

– ” Även om den är lanserad men inte helt klar är vi mycket nöjda och hoppas att den förmedlar det vi vill!”

Till Preventias webbplats
Ansvariga för projektet har varit Peter Hagman och Sigurdur Josuason

Vill du också ha hjälp med en snygg och säljande webbplats? Kontakta oss idag!


29 september 2016

Relaterade Inlägg