Kontakta mig
Foto och film för företag

Så boostar ni varumärket med foto och film!

14 mars 2018 |


En bild säger mer än tusen ord brukar man ju säga. De flesta av oss är idag medvetna om vikten av att jobba med bra visuell kommunikation, både på webbplatsen och i sociala medier. Rörlig bild blir dessutom allt större, särskilt i de sociala kanalerna. Vi på SEO DESIGN har haft nöjet att hjälpa några företag med både foto och film – det finns många kreativa möjligheter att lyfta fram sitt varumärke och erbjudande!

Sälj in ert erbjudande med snygga produktbilder

Oavsett verksamhet kan ni lyfta fram och visa upp produkter eller tjänster på ett intressant och unikt sätt.

  • Satsa på en studiomiljö som går att återskapa om ni har ett stort sortiment med produkter i mindre storlek.
  • Större produkter eller tjänster visas med fördel upp i ett sammanhang och det finns många kreativa sätt. kanske har ni själva en miljö som på ett snyggt sätt speglar smart design och framåtanda. Kanske det är lämpligt att använda kunders miljö och hur de använder ert erbjudande?
  • Presentera erbjudandet i en klippt film eller i form av instruktionsvideos, det sistnämnda passar extra bra i sociala kanaler. En voice-over och/eller grafiska element gör det extra proffsigt. Tänk även på att ungefär hälften ser videoklipp i sociala medier utan ljud – det är en fördel att ha undertexter!

Temsa Sverige – ett praktiskt exempel på produktbilder:

Om ert erbjudande används i utomhusmiljö, varför inte använda flygfoto? Vi hjälpte bussbolaget Temsa med nya bilder i samband med den nya webbplatsen. Företaget behövde allt ifrån profilbilder till interiör- och exteriörbilder av bussarna. Vi filmade och fotograferade även bussarna i trafik med hjälp av drönare. Mycket uppskattat!

Produktbilder för företag

Jobba med storytelling och visa företagets personlighet visuellt

  • Om det passar ert varumärke och verksamhet, gör något extra av personalporträtten! Sätt upp scenarios och intressanta miljöer eller en annorlunda bakgrund. Så länge det speglar ert varumärke går det att släppa loss kreativiteten rejält.
  • Ni kan även visa upp personens roll på företaget genom att ta bilder i personens dagliga arbetsmiljö
  • Filma era event – interna eller med kunder. En snyggt filmad och klippt film kan spridas för att berätta om karaktärerna och stämningen bakom varumärket.
  • Filma intervjuer med personal eller kunder – mycket effektivt och kundintervjuer om referenscase är ett av de mest säljande sätten att kommunicera.

Squeed – ett praktiskt exempel på personliga företagsbilder:

Squeed är ett IT-konsultbolag med kontor i Göteborg och Stockholm. Företaget anlitade vår fotograf för nya professionella bilder till sin webbplats. Resultatet blev en mängd foton från den dagliga verksamheten samt olika events. Några av de scenarion som fotats är utvecklarteamet in action, olika interna möten, fika och after work samt utbildning med kunder och personal. Vi skapade även filmklipp som loopar på startsidan.

Inspirerad? Varmt välkommen att vända dig till oss för kreativa förslag!


14 mars 2018