Kontakta mig
Nord-Resor ökade omsättningen med nära 100 procent

Onlinemarknadsföring fick många fler att hitta till Nord-Resor

11 maj 2016 |


När Nord-Resor bestämde sig för att satsa på marknadsföring online istället för tryckta medier, började det hända saker. Nya kunder hittade till dem och den organiska trafiken till webbsidan har under de senaste åren ökat med över 100 %. Vi tog en pratstund med Erik Evelind som driver företaget idag.

Nord-Resor arrangerar och säljer skidresor på flera orter i Skandinavien, främst i Sverige och Norge. Här finns något för alla smaker och förutsättningar, från slalom och snowboard till telemark eller turåkning. Man kan åka lätta backar eller branta backar. Målgruppen är huvudsakligen barnfamiljer.

– ”Vi har testat lie bredare målgrupp också, men idag riktar vi oss åter mot barnfamiljerna”, säger Erik Evelind. ” Det finns också ett stort antal resenärer vilka reser som par eller i kompisgäng. Vi har även många företag och organisationer som reser med oss.”

Nord-Resor vill gärna ge personlig service till sina kunder. På webbplatsen kan man skicka in en bokningsförfrågan och sedan bli uppringd för att få hjälp att göra den slutgiltiga bokningen efter sina önskemål. Det finns en del frågeformulär samt funktionen ”Mina sidor” på webbplatsen och om några år kommer det även finnas onlinebokning som ett alternativ för dem som helt enkelt föredrar att boka på egen hand.

Annonsera på Google gav mer än annonsering i GP

Företaget startades 1963 av Eriks farfar. På den tiden var utbudet inte alls som idag, de hade från början endast ett hotell och då konkurrensen inte direkt var hård även ett mycket gott förhandlingsläge. Idag är det en helt annan sak att vara researrangör. Det finns en hel del aktörer på marknaden och det gäller att synas i bruset.

– ”Vi har alltid haft vår fasta kundbas, men ville ju ha nya kunder också”, berättar Erik. ”Vi annonserade tidigare mycket i tryckta medier som till exempel GP, men märkte på senare år att det gav mindre och mindre. Folk läser ju inte alls papperstidningar i samma utsträckning längre.”

I samma veva som de skulle byta webbplats 2013 blev de uppringda av SEO DESIGN och bestämde sig för att satsa mer på att synas online, med hjälp av sökmotoroptimering och annonsering med Google AdWords.

– ” Vi ville hamna mycket högre upp i sökresultaten och SEO DESIGN gjorde klart från början att de organiska resultaten kunde komma att ta lite längre tid och att det är en långsiktig satsning.”

Marknadsföring online gav en nästan fördubblad omsättning

En liten ökning av trafik började dock synas redan under säsongen 2013/2014. Till nästa säsong 2014/2015 tog det rejäl fart med en ökning på ca 40% och året därpå ytterligare ca 40%.

– ”Vi ligger bland de 10 första på de flesta av våra sökord nu”, berättar Erik. ”Med den ökade synligheten har det också kommit in många nya kunder till Nord-Resor.”

Vintersäsongen 2014/2015 ökade omsättningen mer än någonsin, från drygt 14 miljoner till 20,7 miljoner. Omsättningen för vintersäsongen 15/16 hamnar på 26,6 miljoner, så det är nästan en 100%-ig ökning gentemot vintersäsongen 2013/2014.
Än så länge klarar de 3 anställda att hantera kundtillströmningen under högsäsong, men blir det en fortsatt stabil ökning kan det bli fråga om att rekrytera.

Erik är mycket nöjd med leveransen och tycker även att dialogen mellan dem och SEO DESIGN fungerat bra.
– ”Det är alltid snabb återkoppling om man har några frågor, vi får veta vad vi betalar för och vi får även löpande rapporter om resultat”, avslutar han.

Mer om Nord-Resor

Nord-Resor är Sveriges äldsta skidresebyrå och har ca 10 000 skidresenärer varje vintersäsong. Företaget startades 1963 och är idag en av Sveriges största arrangörer av skidresor. Fortfarande vill man dock ha en personlig prägel och att hjälpa kunder planera sin semester i lugn och ro. Kunder ska alltid känna att det finns tid när de ringer eller besöker företaget. De anställda har personlig erfarenhet av platser och resor de säljer, vilket gör att man som resenär kan bli lotsad rätt efter sina speciella önskemål.

Gå till Nord-Resors webbplats

Vill du också ha fler kunder och ökad omsättning? Läs mer här

 


11 maj 2016

Relaterade Inlägg