Kontakta mig
SEO DESIGN har byggt ny webbplats för Art Clinic

Ny webbplats för Art Clinic – experterna i TV3:s Skönhetsfällan

03 mars 2016 |


Art Clinic är en av Sveriges ledande specialistkliniker inom områden som ortopedi, ryggkirurgi & plastikkirurgi. Kliniken erbjuder individuellt anpassade behandlingsmetoder och ledorden är trygghet, kvalitet och omsorg. Under våren kan du också möta företaget i den svenska versionen av Skönhetsfällan i TV3, där några av Sveriges skickligaste plastikkirurger tar emot och hjälper människor som har misslyckade operationer bakom sig.

Webbplatsen avgörande för att lyfta identiteten digitalt

Art Clinics tidigare webbplats började bli omodern och var inte heller mobilanpassad. Den var även dåligt strukturerad och därmed var det svårt för en besökare att lätt hitta relevant information.
En bidragande faktor till att det var dags att byta webbplats var kanske kundens medverkan i TV3:s nya program Skönhetsfällan under våren 2016. Art Clinic har nämligen blivit utvalda till att med sin expertis hjälpa patienter som genomgått misslyckade operationer.
– ”Givetvis motiverade det oss lite extra när vi satte tidsramen för projektet”, berättar Sofie Lilja Stendahl som är marknadschef för Art Clinic. ”Men vår fokus var framförallt att lyfta Art Clinic´s visuella identitet och låta företagets storlek och kompletta utbud avspegla sig i våra digitala plattformar. Att bygga om och uppdatera hemsidan var en avgörande del i den processen.”

Vilka krav hade ni och varför valde ni SEO DESIGN?
– ”Vi hade en ganska omfattande kravställning och tydlig målbild och SEO DESIGN var den samarbetspartner som kändes mest kompatibel.”

Lättnavigerad och stilren webbplats som förmedlar värme och omtanke

Art Clinic hade en enkelt uppbyggd webbplats, men med mycket information som behövde struktureras upp på ett enkelt sätt. Hela projektet tog cirka 5 månader och idag finns en lättnavigerad och logisk struktur där besökarna snabbt hittar det de söker.
Den nya webbplatsen har nu en ren och modern känsla med en design som ger kunden möjlighet att förmedla den värme och omtanke de önskar genom sitt bildmaterial.
– ”Det vi är mest nöjda med är nog hur lättarbetad och tydlig den känns i jämförelse med vår tidigare site.”
– ”Vår dialog med SEO DESIGN har varit bra genom hela projektet, tillägger Sofie. ”Jag ger gärna en extra eloge till Peter Hagman som är en utvecklare med känsla för service och omtanke!”

Har ni märkt stor effekt av att era kirurger medverkar i programmet?
– ”Vi har fått väldigt mycket positiv respons kring vår medverkan i programmet vilket är jätteroligt. Rent statistiskt ser vi också en tydlig ökande trend i trafiken till vår hemsida. Vi är otroligt stolta och glada över att Art Clinic´s nya hemsida nu är lanserad. ”

Är du nyfiken på Skönhetsfällan så går programmet på TV3, måndagar 21.00.

Mer om Art Clinic

Art Clinic är idag den ledande specialistkliniken i Västra Götaland och en av Sveriges största kliniker inom bl.a. plastikkirurgi. Företaget är även starkt inom ortopedi och ryggkirurgi. Art Clinic erbjuder patienter högkvalitativa och individuellt anpassade behandlingsmetoder utifrån personliga förutsättningar och önskemål. Företaget är måna om att ta väl hand om patienterna både före, under och efter ingrepp eller behandlingar. De allra flesta av är privata patienter men kliniken samarbetar med den offentliga sjukvården och ledande försäkringsbolag inom sjuk/hälsoförsäkringar.
Art Clinic har kliniker i Göteborg, Halmstad, Uppsala och Jönköping.

 

Ansvariga för detta projekt har varit Peter Hagman och Matilda Bellak

Besök Art Clinics webbplats


03 mars 2016

Relaterade Inlägg