Kontakta mig
SEO DESIGN har byggt ny webb för Strandflickorna i Lysekil

Modern webbplats med sekelskiftskänsla för Strandflickorna i Lysekil!

17 maj 2018 |


Tycker du om havet, Bohuslän och miljöer från förra sekelskiftet kanske Strandflickorna i Lysekil är ett semestermål för dig. När anläggningen med hotell, konferens och vandrarhem behövde en ny webbplats fick vi nöjet att bygga den. Läs mer!

Åsa Nilsson och Bettina Salesjö har drivit företaget sedan 1990 då de startade vandrarhemmet Toppsnäckan. Tre år senare fick de till sin stora glädje arrendera Strandhotellet som byggdes 1894 och 1998 kom även Havshotellet att bli en del av konceptet.

Idag kan man välja boende i Strandvillan, Havshotellet eller husen vid havet som står på pålar i vattnet och har egna badbryggor, Badpaviljongen eller Havsateljén. Allt är varsamt renoverat för att bevara sekelskifteskänslan samtidigt som det är fräscht och bekvämt. Under högsäsongen i juli är det fokus på turister, övriga säsonger är målgrupperna även affärs- och konferensgäster, weekendpaketgäster och bröllopssällskap bland annat.

Sökmotorvänlig webbplats som välkomnar besökarna

Strandflickorna önskade en ny mobilanpassad webbplats som laddar snabbt, samt är sökmotorvänlig så att företaget kan synas högt i sökningar. Vidare behövde den självklart vara lättnavigerad och lättöverskådlig. Anläggningens olika målgrupper ska snabbt kunna känna att de hamnat rätt.

Målet är dels att öka antalet bokningar under de perioder när det finns plats. Det finns även ett varumärkesbyggande syfte, att lyfta Strandflickornas image och få mottagaren att vilja vara ”kompis” med dem. Boendet ska kännas som ett andra hem där man blir ordentligt välkomnad och omhuldad.

På den nya webbplatsen kan man på startsidan direkt välja mellan de tre boendealternativen Strandflickornas Havshotell, Husen vid havet eller Strandvillan för att läsa mer och boka. Därefter presenteras ett aktuellt erbjudande, gästbok med fina omdömen, senaste nyheterna samt betyg hos Tripadvisor.

Familjärt och ljust med sekelskifteskänsla

Innehållet på webbplatsen har strukturerats upp för att man enkelt ska hitta rätt utan för många nivåer. Den familjära och välkomnande stilen är genomgående för hela webbplatsen, med ljusa färger och soliga bilder. Detta i kombination med svartvita bilder från förr och ett snirkligt teckensnitt i rubrikerna för att förstärka sekelskifteskänslan.
På ”Om oss”-sidan finns historien om hur Bettina och Åsa startade företaget samt en härlig egenproducerad stumfilm från Lysekil med ”fröknarna Salesjö och Nilsson” i huvudrollerna. Därefter presenteras Strandflickornas fantastiska personal som av gäster anses vara ovanligt trevlig.

Webbplatsen har självklart även kopplats till bokningssystem online samt till sociala medier och möjlighet att prenumerera på nyhetsbrev. SEO DESIGN kommer även att stötta Strandflickorna med nytt system för nyhetsbrev samt utbildning i detta.

Inför utvecklingen av den nya webben var det Turistrådet Västsverige som tipsade om SEO DESIGN och tidigare kunder gav fina referenser när Strandflickorna ringde runt.

– ”Extra kul att grundarna av SEO DESIGN kommer från Lysekil också där vi håller till”, säger Bettina Salesjö. ”Det finns lite personliga kontakter också!”

Under våren blev den nya webbplatsen klar, även om några ytterligare detaljer ska finslipas inom kort.

– ”Vi har fått positiv feedback på den, både från gäster och samarbetspartners, och tycker själva att den blev riktigt bra”, avslutar Bettina.

Se Strandflickornas webb här

Vill du också ha hjälp att utvecklas online?


17 maj 2018