Kontakta mig
Aktivitetsplan marknadsföring excel

Mall för marknadsföringsplan – ladda ned och använd idag!

19 december 2017 |


De flesta av oss har nog i alla fall satt en grundläggande marknadsföringsstrategi och plan.
Vilka praktiska verktyg använder ni på ert företag? Gillar du också allt som förenklar och ger översikt? Vi har skapat en kopia av vår egen mall till dig – en färdig årsplan i Excel för marknadsföring. Lägg in planerade aktiviteter, mål, kostnader och utfall så räknar våra färdiga formler ut olika nyckeltal åt dig.
Fyll i dina uppgifter och få din kostnadsfria Excelmall:

Grundläggande gratis verktyg för planering och uppföljning av din marknadsföring

Det finns massvis av verktyg och tjänster, men du kommer långt med enkla medel. Vi rekommenderar följande:

Excel

För planering och innehållskalender.

Google Analytics

En grundpelare för att se varifrån trafiken kommer och mäta vad som går bäst och ger flest besökare. Ta hjälp av någon som på rätt sätt kan sätta upp mål och spårning för att få ut rapporter efter vad just ni vill mäta.

UTM-tagga de länkar du delar

För att kunna spåra vilka kanaler, annonser och inlägg som drar mest trafik ska du UTM-tagga alla länkar till ditt innehåll, innan du postar dem i sociala medier och nyhetsbrev. Det innebär att lägga till kampanjparametrar i webbadressen till målsidan. Ett bra verktyg är Googles Campaign URL Builder. Att tagga länkar man lägger ut innebär lite pyssel men det blir en vana och är klart värt det för att spåra vad besökare klickat på. Se vår guide om hur du använder detta!

Vill du ha ytterligare hjälp och idéer för er marknadsföring? Exempelvis att få fram rätt data anpassat till hur ni vill mäta och följa upp marknadsföring och kampanjer? Tveka inte att kontakta oss så tar vi ett snack!


19 december 2017