Kontakta mig
Piratsajter kopierar din webbplats webb

Kopierade webbplatser – är du drabbad?

15 september 2017 |


Ett flertal webbplatser råkar ut för att få både sitt innehåll och sitt varumärke kopierat i syfte att stjäla trafik för helt andra syften. Det kan leda till att ditt företag dels tappar ranking på ert varumärke och erbjudanden, samt att varumärket skadas.

Under veckan kunde vi läsa i E-handel.se om hur webbplatser och e-handlare får sina sajter kopierade av piratsajter, vilket är katastrofalt både för varumärke och försäljning. Den kopierade webbplatsen kan rentav börja ranka bättre än originalet på både namn och produkter eller tjänster. Ofta läggs det till helt annat innehåll på piratsajterna som exempelvis porr.

E-handel och varumärken skadas

Om du ser att er webbplats tappat trafik trots bra SEO och utan någon känd anledning så bör ert företag kolla om detta kan vara en orsak. För att kolla upp om du själv råkat ut för detta, ta en eller ett par helt unika bitar text från er webbplats och testa att söka med citationstecken för att söka på den exakta frasen. Du bör om du drabbats anmäla detta till Google.

Stora e-handlare och webbplatser som Jysk, Joy och Försäkringskassan är några som drabbats, samt en av våra branschkollegor som skrev om detta i veckan. Med andra ord så drabbas varierande typer av webbplatser och webbutiker.

 

 

Vill du ha hjälp att säkra ditt varumärke och driva relevant trafik?

Fyll i din e-post så kontaktar vi dig!


15 september 2017