Kontakta mig

Kakelpalatzet har fått en ny webbplats med många nya funktioner

15 april 2019 |


Det familjeägda företaget Kakelpalatzet kontaktade oss på SEO DESIGN när de var i behov utav en ny webbplats. Företaget verkar, inte helt otippat inom kakel branschen. Pappa Ulf och döttrarna Melina och Rebecka har byggt upp företaget och skapat en stor kundkrets genom sin kompetens och expertis inom kakel och allt som hör det till. Företaget har tre butiker i Sverige som är belägna i Göteborg, Stockholm och Katrineholm.

Svårt verktyg och nya filter

Kakel branschen är ju väldigt komplex i den bemärkelsen att kunden ofta både vill och behöver personlig vägledning genom hela sitt köp. Det är därför en bra idé som kakelåterförsäljare att ha en inspirationssida som får kunderna att ta steget in i butiken, detta var något som även Kakelpalatzet hade anammat. Problemet var bara att deras sida var svårnavigerad och man fick ofta till sig från kunder att de inte förstod upplägget och hur man skulle kunna använda det avancerade verktyg som fanns på sidan. Verktyget byggde på att man skulle välja produkter som man var intresserad utav och lägga i en moodboard, detta skickades sedan till Kakelpalatzet för ytterligare vägledning. Tanken var god men alldeles för svår för kunderna att förstå, lägga tid på samt genomföra.

Webbplatsens primära uppgift önskades därför att få förbli en inspirationssida som i sin tur skulle få kunderna att ta sig till butiken och fortsätta sin köpresa där, men i ett annat utförande. Det var där vi, SEO DESIGN kom in i bilden. Förutom ett helt nytt utseende och en bättre struktur lade vi till en del funktioner. För att den oerfarna personen med lätthet skulle kunna ta sig fram på sidan och förstå dess innehåll tog vi fram filterfunktioner där man bland annat kan filtrera på område, färg och storlek. Bilder och tydlig information på varje produkt finns numera också för att man med enkelhet skall kunna planera och navigera bland produkterna.

Exklusiv känsla och bred kompetens

Redan under vårt första möte med Kakelpalatzet fick vi en relativt klar bild över vad de ville ha hjälp med på sin webbplats samt vilken känsla de ville förmedla. Man önskade en mer lättnavigerad sida med tydligare struktur och mer gedigen produkt- och sortimentinformation. Kakelpalatzet har ju butiker i tre olika städer, vilket resulterar i tre olika typer av kampanjer som ofta uppdateras och förändras. Kampanjerna kräver därmed underhållning och detta var något som efterfrågades, att man med enkelhet skulle kunna göra själva. Det var alltså minst lika viktigt att webbplatsen var lättnavigerad för deras kunder som för de själva så att de skulle kunna administrera med bilder, kampanjer och produkter.

Upplärning

Projektledare på denna resa har Peter hos oss på SEO DESIGN varit och han har även tagit in en hel del SEO-arbete på webbplatsen. Han tog då hjälp av våra SEO-specialister Per och Hans som har säkerställt och pekat innehållet rätt samt gett rekommendationer gällande innehåll och dess uppbyggnad. För att Kakelpalatzet skulle kunna skriva och publicera text och bild själva krävdes upplärning och insikter på hur detta skulle ske, de kom därför till oss på kontoret för att få sig en utbildning inom detta.

Jag passade på att fråga hur Kakelpalatzet har upplevt samarbetet under vår resa och fick till svar:

”Uppföljningen och kontakten jag/vi haft med samtliga personer hos SEO DESIGN har varit tillmötesgående och serviceminded. SEO DESIGN förstod precis vad vi var ute efter för utseende och layout.”

Till sist vill jag verkligen tipsa er om att gå in på Kakelpalatzets nya webbplats och skåda det vi skapat, men även kika på deras fantastiska sortiment! Själv har jag förälskat mig i den gröna stenen ” Bottega Antacita” till mitt köksgolv där hemma.

 

 

Vill du också ha hjälp att utvecklas online?


15 april 2019